Erasmus+ és el programa europeu en els àmbits de l’educació, la formació, la joventut i l’esport per al període 2014-2020. Tracta d’impulsar les perspectives laborals i el desenvolupament personal, a més d’ajudar als nostres sistemes d’educació, formació i joventut a proporcionar un ensenyament i un aprenentatge que dotEn a les persones de les capacitats necessàries per al mercat laboral i la societat actual i futura.

El Diàleg Estructurat, emmarcat en l’Acció Clau 3 (KA3) del programa Erasmus+, és una iniciativa de la Unió Europea que promou la participació de joves de tots els racons d’Europa en la vida democràtica i fomenta el debat per a la creació de les polítiques europees de joventut a través de les deliberacions entre joves i responsables d’aquestes polítiques.

Els projectes de Diàleg Estructurat poden adoptar la forma de reunions, conferències, consultes o actes. En aquestes activitats poden participar organitzacions, associacions o ONG sense ànim de lucre, ONG juvenils europees i organismes públics locals o regionals.